Tarieven en vergoedingen

Mindseads heeft er bewust voor gekozen geen contracten af te sluiten met zorgverzekeraars. Op deze manier behoudt Mindseads samen met jou de regie over de behandeling en kunnen we doen wat nodig is.

Per sessie hanteert Mindseads een tarief van Eu. 95,-. Dit is conform het tarief dat is vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De sessies van Mindseads zijn vrijgesteld van BTW. Na iedere sessie ontvang je hiervoor een factuur.

Indien na 1 of 2 sessies blijkt dat er geen sprake is van een verzekerde DSM classificatie of dat hulp binnen de specialistische zorg nodig is, wordt een onvolledig behandeltraject van Eu. 219,78 in rekening gebracht. Deze kosten kun je vervolgens indienen bij je zorgverzekeraar ter declaratie.

Wanneer je in aanmerking komt voor basis GGZ ontvang je aan het eind van het traject een declaratienota met daarin een specificatie van de directe en indirecte tijd . Deze kun je indienen bij je zorgverzekeraar ter vergoeding. Houd er rekening mee dat je wettelijk eigen risico voor behandeling binnen de Basis GGZ wordt aangesproken. Je zorgverzekeraar brengt dit bedrag in rekening, mits deze nog niet is benut door andere zorginstanties.

Afhankelijk van het type polis dat je hebt afgesloten wordt behandeling binnen de basis GGZ geheel of gedeeltelijk vergoed. Bij een volledige restitutiepolis (vrije zorgkeuze) is dat meestal 100%. Bij een (gedeeltelijke) naturapolis ligt de vergoeding tussen de 60% en 80%. Check de voorwaarden van je zorgverzekeraar zodat je weet waar je aan toe bent.

Afspraken afzeggen | Als je door omstandigheden verhinderd bent, meld dit dan uiterlijk 24 uur van te voren. Dit biedt mij de gelegenheid iemand anders in te plannen. Mocht je je na deze periode afmelden, wordt een halve sessie in rekening gebracht. Deze kosten hiervan worden niet vergoed door je zorgverzekeraar.