Evelyne

Graag deel ik mijn liefde en passie voor mindfulness met jou

Op warme en enthousiaste manier wil ik je graag laten kennismaken met mindfulness. Vanuit een diepe wens om al het goede wat het brengt, en wat het mij geeft, te delen met anderen.

Om zaadjes te planten van mildheid, vriendelijkheid en compassie. Deze te laten groeien, bloeien en verspreiden. En hiermee de wereld wat mooier te maken.

Met mindfulness heb ik leren surfen op de golven van het leven. Nog regelmatig val ik van mijn surfboard, maar het lukt makkelijker om er weer op te klimmen. Mindfulness leert mij anders met moeilijke ervaringen om te gaan. Mijn automatische reacties eerder op te merken en er daardoor minder in gevangen te zitten. Ook helpt het mij te genieten van al het moois in het leven, me te verwonderen en nieuwsgierig te blijven.

Jarenlang werkte ik als Gz-psycholoog bij verschillende organisaties en instanties. Ik werkte veel met mensen die werkgerelateerde problemen hadden, waaronder een burnout. Gedurende 5 jaar gaf ik mindfulnesstraining naast individuele behandeling. Eind 2017 begon ik met een eigen praktijk als looppsycholoog. Met de natuur als werkkamer en als leraar. Door zoveel buiten te zijn, alle seizoenen mee te maken en vele kilometers te wandelen, voelde ik me bevoorrecht. Helaas kreeg ik te kampen met lichamelijke klachten waardoor ik twee pittige operaties moest ondergaan. Het herstel hiervan is nog steeds gaande. Mijn veerkracht wordt geregeld behoorlijk op de proef gesteld. Mindfulness helpt mij om mijn gedachten in toom te houden, vertrouwen te kweken en mijn aandacht te richten op wat ik wél heb en kan.

Ik geloof in de waarde en mogelijkheden van ieder mens. Door aandacht te besteden aan wat je wel kunt, hebt of tot je beschikking hebt, kun je groeien. Immers: alles wat aandacht krijgt groeit. Door daarnaast zicht te krijgen op wat er in jouw leven toe doet en hier vervolgens stappen in te zetten, verbindt je je ‘walk’ aan je ‘talk’. Zaken die niet of nauwelijks veranderbaar zijn, zoals (je) beperkingen, doen er in dit opzicht minder toe. Ze hoeven niet genegeerd te worden, maar ook geen onnodig leed te veroorzaken. Stap voor stap kunnen we leren om vanuit onze kracht te leven en een betekenisvol leven te leiden. Daarvoor is het nodig om je veilig te voelen, zodat je vrijuit kunt spreken en oefenen. Waarden waar vanuit ik werk zijn: oprechte interesse, aandacht zonder (voor)oordeel, bemoediging en compassie.

Als persoon | Qua persoon ben ik betrokken, toegankelijk en creatief. Door het opzetten en invulling geven aan mijn eigen praktijk komen mijn hoofd, hart en handen samen. Ik geloof erin dat lichaam en geest één geheel zijn, ze beïnvloeden elkaar voortdurend. Dit ervaar ik tijdens wandelingen, yoga lessen en als ik met mijn handen creatief bezig ben. Ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen. Ik woon al heel wat jaren in Scheveningen met veel plezier. De zee, strand, duinen, mooie parken en de stad om de hoek. Wat bijzonder om ‘achtâh de dùine’ te wonen en werken!

Achtergrond | Ik heb de studie Klinische Psychologie afgerond en ben GZ-psycholoog (-niet praktiserend sinds 2023). Ik heb voor meerdere afdelingen binnen Parnassia/PsyQ gewerkt, waaronder de afdeling Angst en diverse huisartsenpraktijken. Ook werkte ik bijna tien jaar met mensen met arbeidsgerelateerde klachten. Ik heb veel ervaring opgedaan met het behandelen van burn-out klachten en het begeleiden van gezonde en duurzame inzetbaarheid. Ook ben ik bedreven in het geven van groepstrainingen, waaronder de Mindfulnesstraining. Ik ben opgeleid tot Mindfulness trainer bij het Centrum voor Mindfulness en heb diverse opleidingen gedaan op het gebied van EMDR, Acceptance and Commitment Therapy en Oplossingsgerichte therapie.

Mindseads | In 2018 heb ik na een sabbatical van een jaar besloten om mijn werk letterlijk naar buiten te brengen en dat wat ik jarenlang mensen heb geadviseerd ook zelf meer te gaan doen. Buiten zijn, de wind voelen, zon, soms regen. Maar vooral je voeten op de grond en praktisch werken aan gezond-zijn. Sinds 2023 richt ik mij op mindfulness trainingen.