Over mij

Walk your Talk

Mijn naam is Evelyne van der Want. Ik geloof in de waarde en mogelijkheden van ieder mens. Door aandacht te besteden aan wat je wel kunt, hebt of tot je beschikking hebt, kun je groeien. Immers: alles wat aandacht krijgt groeit. Door daarnaast zicht te krijgen op wat er in jouw leven toe doet en hier vervolgens stappen in te zetten, verbindt je je ‘walk’ aan je ‘talk’. Zaken die niet of nauwelijks veranderbaar zijn, zoals (je) beperkingen, doen er in dit opzicht minder toe. Ze hoeven niet genegeerd te worden, maar ook geen onnodig leed te veroorzaken. Stap voor stap kunnen we leren om vanuit onze kracht te leven en een betekenisvol leven te leiden. Daarvoor is het nodig je in de behandeling veilig te voelen, zodat je vrijuit kunt spreken en oefenen. Waarden waar vanuit ik werk zijn: oprechte interesse, aandacht zonder (voor)oordeel, bemoediging en compassie. Daarnaast hecht ik veel waarde aan humor. Het gebeurt geregeld dat er flink gelachen wordt tijdens de sessies.

Mijn werk als psycholoog is nog leuker geworden doordat de sessies buiten plaatsvinden. Wandelen in een dynamische omgeving inspireert. Zo biedt de natuur mooie metaforen, die letterlijk meer tot leven komen. Ook ben ik een groot voorstander van ‘practice what you preach’. Je kunt wel zeggen dat bewegen goed is, maar erg overtuigend is het niet al zittend achter je bureau. Door mijn werk naar buiten te verplaatsen, bemerk ik zelf ook vele voordelen, waaronder een grotere fitheid en alertheid.

Als persoon | Qua persoon ben ik betrokken, toegankelijk en creatief. Door het opzetten en invulling geven aan mijn eigen praktijk komen mijn hoofd, hart en handen samen. Ik geloof erin dat lichaam en geest één geheel zijn, ze beïnvloeden elkaar voortdurend. Dit ervaar ik tijdens wandelingen, yoga lessen en als ik met mijn handen creatief bezig ben. Ik ben getrouwd en moeder van twee jonge kinderen. Ik woon al heel wat jaren in Scheveningen met veel plezier. De zee, strand, duinen, mooie parken en de stad om de hoek. Wat bijzonder om ‘achtâh de dùine’ te wonen en werken!

Achtergrond | Ik heb de studie Klinische Psychologie afgerond en ben BIG geregistreerd GZ-psycholoog. Ik heb voor meerdere afdelingen binnen Parnassia/PsyQ gewerkt, waaronder de afdeling Angst en diverse huisartsenpraktijken. Ook werkte ik bijna tien jaar met mensen met arbeidsgerelateerde klachten. Ik heb veel ervaring opgedaan met het behandelen van burn-out klachten en het begeleiden van gezonde en duurzame inzetbaarheid. Ook ben ik bedreven in het geven van groepstrainingen, waaronder de Mindfulnesstraining. Ik ben opgeleid tot Mindfulness trainer en heb diverse opleidingen gedaan op het gebied van EMDR, Acceptance and Commitment Therapy en Oplossingsgerichte therapie.

Mindseads | In 2018 heb ik na een sabbatical van een jaar besloten om mijn werk letterlijk naar buiten te brengen en dat wat ik jarenlang mensen heb geadviseerd ook zelf meer te gaan doen. Buiten zijn, de wind voelen, zon, soms regen. Maar vooral je voeten op de grond en praktisch werken aan gezond-zijn.